lignum


Een eerbetoon aan het hout met Lignum van Sanijura

Met zijn nieuwe collectie Lignum betuigt Sanijura eer aan hout en benut daarbij de eeuwenoude vakkennis van het merk.

Dankzij zijn roots in de Jura en zijn voorgeschiedenis, is Sanijura stevig geworteld in het artisalane meubel- en schrijnwerk. Als fabrikant van houten speelgoed en elementen ontwikkelde het merk een specifiek opbergmeubilair voor de toiletruimte met onder meer de eerste houten apotheekkast voor het merk Aspro.

In lijn met deze traditie maken we vandaag kennis met de kwalitatieve afwerkingen van de Lignumcollectie.

De assemblage gebeurt op traditionele wijze via een zwaluwstaartverbinding(1), de verstevigingen van deuren en laden zijn onzichtbaar, de panelen, zonder handgrepen, zijn op elkaar afgestemd(2) om een perfecte visuele homogeniteit te garanderen.

Zo benut Sanijura op een hedendaagse manier de aspecten van het hout dat voor de collectie wordt gebruikt: 100% massieve zomereik in gele kleur met zichtbare nerven en rechte lijnen. In combinatie met een speciaal water- en UV-bestendig vernis zorgt deze eik voor glans, stevigheid en exclusiviteit in één.

Elk stuk hout dat wordt gebruikt, is uniek waardoor de kleur er levend en uniek uitziet. De collectie Lignum illustreert perfect de diversiteit van het aanbod en is verkrijgbaar in drie tinten, "naturel", "gebleekt" en "tortel".

Het geheel oogt strak en elke kleur geeft de ruimte een eigen persoonlijkheid. Chique en sober voor het type "tortel", ruw en hedendaags bij de versie "gebleekt", warm en authentiek voor de nuance "naturel".

De twee afwerkingen, glad of met lamellen, helpen om de kenmerken van de verschillende kleurtypes sterker te doen uitkomen.

Lignum is verkrijgbaar in vier breedtes (70 cm, 105 cm, 120 cm en 140 cm) en is zowel geschikt voor een aardewerken tablet met één wastafel als voor een aardewerken tablet met twee wastafels. Om het comfort van de gebruiker te verbeteren en de opbergopties te verruimen, omvat elk geheel uit de collectie een spiegel, een kast en een opbergkolom die tal van combinaties mogelijk maken.

Zo past de Lignum-collectie van Sanijura zich aan alle badkamers aan, of ze nu klein zijn of groot, klassiek of modern. Het gebruikte hout is 100% Frans en afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Zo wordt Lignum een echte milieuvriendelijke collectie.

(1) Zwaluwstaartverbinding: mechanische, artisanale assemblage waarbij de trapeziumvormige stukken doen denken aan een zwaluwstaart.

(2)  Afstemming: groeperen per paar